Wij zijn Silke & Rick!

Met veel plezier openen wij dagelijks de deur van ons Café – Restaurant.

Wie zijn wij? We stellen ons graag even voor:

Wij zijn Rick en Silke. Sinds 4 juni 2017 uitbaters van Café – Restaurant Aan de Kirk.

Rick, geboren en getogen in Roggel, is Chef-kok van beroep en voordat we Aan de Kirk overnamen werkte hij met veel plezier in enkele bekende restaurants in Roermond. Hier heeft hij zijn passie voor de Italiaanse keuken ontdekt. Dit zie je ook terug in sommige van onze gerechten en buffetten.

In 2019 vroeg hij Silke ten huwelijk en op 11 november 2020 zijn wij dan ook getrouwd op het gemeentehuis in Leudal.

Silke, geboren en getogen in Neer, is in 2012 afgestudeerd aan de Hoge Hotelschool Maastricht en heeft daarna enkele jaren als plaatsvervangend hotelmanager gewerkt. Ze heeft altijd al voor zichzelf willen beginnen maar pas toen ze Rick tegenkwam begon deze droom vorm aan te nemen.

Samen een droom laten uitkomen

Samen zochten we een hele tijd naar een geschikte locatie en in 2017 vonden we deze. Café Aan de Kirk in Horn had alle potentie om ons Café – Restaurant te beginnen.

We begonnen met enkele dagelijks wisselende gerechten maar inmiddels is ons aanbod uitgegroeid tot een veelzijdige lunchkaart, een dagelijks wisselende dinerkaart, een toegankelijke Pub food kaart, een borrelkaart voor de kleine trek, meerdere cateringmogelijkheden en een uitgebreide bier en cocktailkaart.

Wij nodigen jullie van harte uit om iets te komen proberen van ons uitgebreid assortiment!

See you @ Aan de kirk!

Gebouwd rond 1905

Ons pand is in circa 1905 gebouwd door leerling-metselaars. Dat is goed te zien aan de verschillende motieven metselwerk aan de voorkant boven de ramen.

De ronde sierstenen langs de deur en de bogen boven de ramen zijn gewone bakstenen die met hand rond zijn gevijld. De naam van het café was destijds ‘Herberg de Twaalf Apostelen’.

Wij gaan voor vers!

Vers vinden wij belangrijk. Elke dag krijgen wij verse producten binnen, en maken wij hiervan de heerlijkste gerechten. Wij proberen onze producten zoveel mogelijk lokaal in te kopen.

Altijd een gevarieerd aanbod

Onze menukaart veranderd dagelijks. Omdat we alles vers maken, kijken we naar de producten die we binnenkrijgen, en kiezen we uit welke gerechten uit ons menu díe dag gemaakt worden.

Borrelen, Dineren, Feesten

Je kunt niet alleen heerlijk dineren, maar ook borrelen met ons pubfood en feesten bij Aan de Kirk in Horn. Heb jij iets te vieren? Neem even contact met ons op, en we maken er graag samen een feestje van.

Wat is er vanaf ons terras te zien?

Als u over het plein kijkt ziet u links het oude raadhuis (met het torentje op het dak). Het gebouw stamt uit 1895 en was vroeger de onderwijzerswoning. In 1933 werd het volledig in gebruik genomen als raadshuis.

Tegenover Aan de Kirk staat een kiosk op het plein. Deze muziektent met vijf zijden is in 1938 gebouwd. Sinds 2015 is de kiosk in privébezit en vinden er regelmatig activiteiten plaats. Rechts ervan ziet u een oud fietsenrek van de voormalige Huyben brouwerij uit Horn. Het is in originele staat gerenoveerd en hier in 2017 geplaatst.

Verder rechts op het plantsoen staat het oorlogsmonument omringd door 12 lindebomen, in de volksmond de twaalf apostelen genoemd.

Als u verder kijkt ziet u Kasteel Horn. Het kasteel is een van de oudste nog intacte middeleeuwse ringmuurburchten van Nederland. Kasteel Horn dateert vermoedelijk al uit de 10e of 11e eeuw. Het kasteel is niet open voor publiek, het kasteelpark echter wel. Dit is zeker een bezoek waard.

Naast het kasteel staat de ‘nieuwe’ kerk. Deze stamt uit 1939. De ‘oude’ kerk stond er links naast. Rondom de kerk vindt u het oude kerkhof. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog werd de kerktoren gedeeltelijk opgeblazen. Als u goed naar de toren kijkt ziet bovenin een verschil in de stenen. Ga eens op zoek naar de drie kruisjes in de muur aan de linkerkant van de kerk. Deze zijn er tijdens de WOII ingegraveerd om een graf van overleden ouders terug te vinden, in het geval dat het kerkhof door bommen vernield werd.

Dan zijn we weer terug op het terras. Samen met ons team staan wij voor u klaar voor een lekker hapje en drankje in een ongedwongen sfeer!

Silke & Rick